جای خالی شرکت های دانشبنیان و استارتاپ ها در همایش چشم انداز صنعت ساختمان
مهندس رسول مدرس: صنعت ساختمان در حال حاضر با چالشها و فرصتهای متعددی مواجه است که به عنوان یکی از فعالین صنعت ساختمان و مالک پلتفرم معماری "طرح تو طرح"، نکاتی در این خصوص بیان خواهم کرد.
چالشها و فرصتها در صنعت ساختمان
در همایش اخیر، پژمان جوزی خطاب به علی آقامحمدی، رئیس دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری، به مشکلات و چالشهای صنعت ساختمان اشاره کرد. او تأکید کرد که قوانین خلقالساعه و زمان طولانی دریافت مجوزها، صنعت ساختمان را با مشکلات جدی مواجه کرده است. همچنین، او از تصمیمگیریهای پشت درهای بسته و قوانین کهنه و منسوخ که مانع پیشرفت این صنعت میشوند، انتقاد کرد.
نیاز به تغییرات اساسی
جوزی بیان کرد که قوانین این صنعت نیازمند تغییرات اساسی هستند و مدیران استانی و میانی جسارت تصمیمگیریهای سخت را ندارند. او به این نکته اشاره کرد که مسکن 25 متری در شأن مردم بزرگ ایران نیست و دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند و کارهای اساسی را به این بخش واگذار کند.
نقش بخش خصوصی
به عنوان رئیس هیاتمدیره انجمن صنعت ساختمان، جوزی خاطرنشان کرد که دولت باید به نقش رگولاتوری بازگردد و کارهای اساسی را به بخش خصوصی واگذار کند. او تأکید کرد که بخش خصوصی باید به عنوان یک دوست در کنار دولت دیده شود و دولت باید تسهیلگری کند و چوب لای چرخ بخش خصوصی نگذارد.
اهمیت رقابت عادلانه
جوزی همچنین به اهمیت رقابت عادلانه در اقتصاد اشاره کرد و گفت که نهادهای اجرایی باید به این باور برسند که بخش خصوصی به آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معتقد است و برای اعتلای کشور همه توان خود را میگذارد. او تأکید کرد که رقابت سالم اصل مهم ماندگاری در اقتصاد است و اقتصاد دستوری محکوم به شکست خواهد بود.
همایش چشمانداز صنعت ساختمان
در همایش چشمانداز صنعت ساختمان ایران که به میزبانی گروه رسانهای «دنیای اقتصاد» و با مشارکت انجمن صنعت ساختمان برگزار شد، کارشناسان و فعالان حوزه زنجیره ساختمان برای بررسی وضعیت فعلی و چارهاندیشی در خصوص چالشها و فرصتهای کنونی گرد هم آمدند. این همایش به عنوان سکویی برای هماندیشی و بازشناسی فرصتها و تلاش برای یافتن راهحل برای محدودیتهای این حوزه برگزار شد.
نقش کلیدی بخش خصوصی، استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان در توسعه صنعت ساختمان
به عنوان فردی که در این صنعت فعالیت دارد، اعتقاد دارم که باید دست به دست هم دهیم و با همکاری دولت و بخش خصوصی، راه را برای توسعه بهتر و روزافزون صنعت ساختمان هموار کنیم. دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند و کارهای اساسی را به این بخش واگذار کند تا بتوانیم ایران زیبای خود را آنگونه که در شأن مردم آن است، بسازیم.
بخش مهمی از این همایش سخنرانی آقای دکتر موسی غنی نژاد بود که عنوان کردند: "فعالان بخش خصوصی در صنعت ساختمان نباید خواستار حمایتهای دولتی برای این بخش شوند. این یک اشتباه بزرگ و استراتژیک است. حتما باید با دولت گفتگو شود و نظرات مبادله شود. اما هیچ وقت نباید درخواست حمایت کرد. اقتصاد یک مجموعه به هم پیوسته است. مردم نمیتوانند از دولت درخواستهایی بکنند در حالی که بقیه بخش ها در نظر گرفته نشدهاند. برخی از افراد فعال در یک دوره درخواستهای حمایتی برای خودشان میکنند. مثلا فعالان بازار بورس مطالبه میکنند که نرخ بهره باید پایین بیاید. این مطالبه اساسا مطالبه اشتباهی است. نتایج حمایتهای دولتی از بخش خصوصی به ایجاد رانت و فساد منجر میشود. از این رو نباید درخواست حمایت از دولت داشته باشیم. نباید فریب تکریم بخش خصوصی از سوی سیاستمداران را بخوریم. سیاستمداران مدعی هستند که قصد دارند کل اقتصاد را به بخش خصوصی واگذار کنند و دولت تصدیگری نکند. اما واقعیت این است که با این ترفند پدیدهی خصولتیها بوجود آمدند که به مراتب بدتر از بخش دولتی هستند.
" در نهایت به نظر میآید جای شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای صنعت ساختمان در این همایش و همایشهای دیگری که در حال برگزاری است، خالیست. "
تعداد 0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است